petak, 9. kolovoza 2013.

Opuzen film festival ostao bez pozornice. Prenosimo reakcije.

 
Na adresu redakcije portala Priko Podne stigao je danas dopis u povodu odbijenice koju je organizacijski odbor Opuzen film festivala dobio od institucija grada Opuzena a u vezi s korištenjem gradske pozornice i izostavljanjem iz programa opuzenskog lita. Dopis je potpisan od strane Centralnog komiteta Saveza urbanih komunista Opuzena i prenosimo ga u cijelosti:

"Radničkoj klasi, radnim ljudima i građanima, narodima i narodnostima Socijalističke Republike Opuzenske.

Drugovi i drugarice, stanje u zemlji je vrlo složeno. Domaći pomagači bjelosvjetske buržoazije opet su, zahvaljujući podmuklim taktikama i otvorenom sabotažom još jednom osramotili cijeli radni narod Socijalističke Republike Opuzenske te svojim od strane imperijalističkih sila potpomognutim dejstvovanjem udarili u same temelje našeg, na žuljevima radničke klase izgrađenog Samoupravnog film festivala.

Znajući vrlo dobro da se jedinstvo naših naroda i narodnosti može razbiti samo udarom na kulturni život, omraženi neprijatelji radničke klase još su jednom pokazali svoje podmuklo imperijalističko lice.

Zavist na dostignuća našeg Samoupravnog film festivala, kao i potpuna nekompetentnost za osmišljavanje bilo kakvog relevantnog kulturnog sadržaja, a sve sa ciljem da se jedinstvo radničke klase razbije iznutra, doveli su do sustavnog podcjenjivanja poduzetnih proletera udarnika iz organizacijskog komiteta Samoupravnog film festivala čiji rad, predanost i proleterski duh tim omraženim agentima bjelosvjetske buržoazije stoji kao trn u oku i dokaz vlastite nedoraslosti općoj slici stanja u našem samoupravnom društvu.

U ime centralnog komiteta Saveza urbanih komunista Socijalističke Republike Opuzenske, Saveza nezdrave omladine, i predstavnika nevladinih organizacija; a usvojeno glasanjem na 14. plenarnom kongresu, izražavamo solidarnost s kolektivom organizacijskog komiteta Samoupravnog film festivala, te im upućujemo izraze podrške u izgradnji i očuvanju tekovina urbane borbe i građanskog kulturnog samoupravljanja."

PROLETERI SVIH JENDEKA UJEDINITE SE!
 

Nema komentara:

Objavi komentar