srijeda, 25. rujna 2013.

Čudo u Opuzenu!!! Spomenik na rivi obasjao predvečerje



Horde turista i hodočasnika sletile su se danas u Opuzen gdje je spomenik na rivi, postavljen u čast uređenja korita rijeke Neretve počeo isijavati neobjašnjivu svijetlost. Cijeli dan opuzenskom rivom tako su se redali turisti iz svih krajeva Europe ne bi li barem na moment osjetili čudotvorno svijetlo. "Ic a mirikl" - dobacio je u prolazu vidno oduševljeni turist iz Indonezije poručivši da mu je ovo prvi posjet dolini Neretve te da će ponijeti sa sobom mnoge lijepe uspomene koje će prepričavati svojim sunarodnjacima.

U kuloarima se također povukla polemika između svijetloforičara i luminoskeptika oko toga što se to točno u Opuzenu ukazalo jer zbog svog abstraktnog oblika spomenik na rivi ne odgovara kriterijima za ukazanje neke od vjerskih figura, da bi do kraja dana stigla i depeša iz Međugorja koja s osobitim gnušanjem i indignacijom odbacuje opuzensko ukazanje kao jeftini populistički trik kojim se želi ugrabiti dio hodočasničkog kolača.

Većina turista je nažalost bila vidno razočarana, ne zato što spomenik nije svijetlio nego jer se zbog svog karakterističnog oblika i nije baš pokazao kao idealan uzorak za vjerski i hodočasnički turizam.

Redakcija portala Priko Podne bila je na poprištu te smo samo za vas u objektiv fotoaparata uhvatili ovaj nesvakidašnji trenutak. O čudotvornom karakteru prosudite sami, predstavnici turističke zajednice nisu bili raspoloženi za razgovor

Nema komentara:

Objavi komentar